

Muszę podzielić się przepisem na przepyszne Brownie z fasolą !Wiem, wiem jak to brzmi… z fasolą ??!! fujjj znaczy nie żeby fasola była fuj, ale że w tym sławnym czekoladowym brownie…. WOW
No tak, właśnie tak.
Powiem szczerze, że bardzo sceptycznie do tego przepisu podchodziłam. Dotychczas fasola czerwona lądowała u mnie w sałatce z sałatą i porem a tu … masz Ci babo placek…


Ja ogólnie jestem kulinarnym leniuszkiem… im prościej tym lepiej

A ten przepis jest troszkę już oklepany, dużo go w sieci bo fakt jest taki, że jest bardzo FIT a to teraz takie modne





Potrzebne składniki:
Na zdjęciu powyżej przygotowałam wizualnie co użyłam, brakuje tylko jajek,banana, ale dokładnie jeszcze wymienię, a więc:
-2 jajka (całe)
-2 łyżki słodzidła (np cukier trzcinowy) lub więcej miodu (patrz niżej)
-puszka fasoli czerownej
-1,5 łyżki oleju kokosowego
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżka miodu
-2-3 łyżek ciemnego kakao ( ja dodaje jeszcze łyżkę słodkiego )
- 1 banan (duży!)
-2-3 miarki serwatki białkowej (opcjonalnie) lub białko o smaku neutralnym albo czekoladowym
Fasole płuczemy, osuszamy, dodajemy wszystkie składniki do fasoli , można dodać parę kropel jakiegoś aromatu np czekoladowego
bądź wg uznania 
Wszystko blendujemy ok 10 min
Musi być gładka masa, ciasto nie będzie aż tak pękać
Całą masę wylewamy do mniejszej keksówki
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 min, max do 50 min, każdy ma inny piekarnik, najlepiej użyć patyczka i obserwować. Pieczemy w 180 stopniach
Ciasto za wiele nie urośnie i popęka więc tym nie ma się co stresować
Zanim wylejemy naszą masę, keksówkę smarujemy olejem kokosowym lub margaryna lub wykładamy papierem do pieczenia
Wyciągamy po czasie studzimy i mozna polać masą np czekoladową ( można przygotować samemu lub rozpuścić gotową GORZKĄ CZEKOLADĘ), posypać cukrem pudrem itd
Całość wkładamy do lodówki po ostudzeniu ok 0,5 h i wkładamy do lodówki na min 3 h, ale można na całą noc i rano mieć pyszne ciacho na śniadanko
Chwytajcie przepis i dzielcie się nim i dawajcie znać jak Wam poszło
SMACZNEGO!!!!!
-2 jajka (całe)
-2 łyżki słodzidła (np cukier trzcinowy) lub więcej miodu (patrz niżej)
-puszka fasoli czerownej
-1,5 łyżki oleju kokosowego
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżka miodu
-2-3 łyżek ciemnego kakao ( ja dodaje jeszcze łyżkę słodkiego )
- 1 banan (duży!)

-2-3 miarki serwatki białkowej (opcjonalnie) lub białko o smaku neutralnym albo czekoladowym
Fasole płuczemy, osuszamy, dodajemy wszystkie składniki do fasoli , można dodać parę kropel jakiegoś aromatu np czekoladowego


Wszystko blendujemy ok 10 min
Musi być gładka masa, ciasto nie będzie aż tak pękać
Całą masę wylewamy do mniejszej keksówki
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 min, max do 50 min, każdy ma inny piekarnik, najlepiej użyć patyczka i obserwować. Pieczemy w 180 stopniach

Ciasto za wiele nie urośnie i popęka więc tym nie ma się co stresować

Zanim wylejemy naszą masę, keksówkę smarujemy olejem kokosowym lub margaryna lub wykładamy papierem do pieczenia

Wyciągamy po czasie studzimy i mozna polać masą np czekoladową ( można przygotować samemu lub rozpuścić gotową GORZKĄ CZEKOLADĘ), posypać cukrem pudrem itd
Całość wkładamy do lodówki po ostudzeniu ok 0,5 h i wkładamy do lodówki na min 3 h, ale można na całą noc i rano mieć pyszne ciacho na śniadanko

Chwytajcie przepis i dzielcie się nim i dawajcie znać jak Wam poszło

SMACZNEGO!!!!!

Komentarze
Prześlij komentarz